DE VERSCHILLENDE CONTACTLENZEN

+100%-

  • contactlenzen-haasewinkel-2

HARDE ZUURSTOFDOORLATENDE LENZEN

Harde zuurstofdoorlatende lenzen zijn de verbeterde uitvoering van de al meer dan 40 jaar bestaande harde lenzen. De zuurstofdoorlatende lens biedt meer draagcomfort. De gewenning is ongeveer 2 tot 3 weken, al kan het enkele weken langer duren voordat alle bijverschijnselen verdwenen zijn. Bijna altijd zijn deze lenzen af te wisselen met een bril. Zoals bij alle lenzen is het onderhoud belangrijk. De lenzen moeten na het uithalen goed gereinigd worden en altijd in een speciale contactlensvloeistof bewaard worden. Het materiaal waarvan deze flexibele lenzen zijn gemaakt, zorgt ervoor dat de lenzen vocht op-nemen. Deze eigenschap van het materiaal in combinatie met een individuele lens, staat garant voor een optimaal draagcomfort. Bovendien is de gewenning aanmerkelijk korter dan bij de harde lens. Stofgevoeligheid is veel minder en de kans op verlies kleiner. Maar… de zachte lens heeft een kortere levensduur, is duurder in onderhoud en is kwetsbaarder.

MAANDLENZEN

De maandlens is een zachte, snel vervangingslens. De lens is zo gemaakt dat u deze een maand lang zonder problemen (alleen overdag) kunt dragen. Doordat de lens elke maand wordt vervangen, kan men met een eenvoudig onderhoudssysteem volstaan. AIR OPTIX laat tot 5x meer zuurstof door dan traditionele maandlenzen. Ogen hebben zuurstof nodig om gezond te blijven. Doordat de AIR OPTIX-lenzen een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid hebben, zien de ogen er witter en gezonder uit. Deze nieuwe hoogzuurstofdoorlaatbare maandlens laat uw ogen beter ademen!

HET BELANG VAN ZUURSTOF

Eens lensdrager kan aan het eind van de dag wel eens zuurstoftekort aan de ogen ervaren. Typische symptomen zijn irritatie, droge en rode ogen. Een zuurstoftekort kan tot complicaties leiden. Door zijn geavanceerde technologie laat AIR OPTIX tot 5 keer meer zuurstof door dan traditionele maandlenzen. AIR OPTIX helpt de ogen daardoor beschermen tegen de tekens van zuurstofgebrek.

Halfjaar-pakket : inclusief vloeistof, lenscontroles al vanaf €109,00!

SOORTEN LENZEN

Daglenzen
De naam ‘daglens’ zegt het al: elke dag nieuwe, frisse lenzen. Het voordeel hiervan is dat er geen onderhoudssysteem nodig is. De daglens is ook leverbaar in een torische uitvoering.

Dag- en nachtlenzen
Dit zijn maandlenzen die dag en nacht zonder problemen gedragen kunnen worden. De dag- en nachtlens is een uitstekend alternatief voor mensen die de nachtlens al hebben geprobeerd en daar niet genoeg resultaat mee behaalden. Maar ook voor mensen met onregelmatige werktijden, slaapdiensten, en mensen die problemen hebben met het in en uithalen van contactlenzen, is deze lens ideaal.

Dubbelfocus- of leeslenzen
Vanaf ongeveer 40 jaar krijgt ieder ogenpaar een handicap. Het kan dan steeds moeilijker worden om de kleine lettertjes op de normale leesafstand scherp te zien. Wanneer u contactlenzen draagt, heeft u twee mogelijkheden:

– een leesbril, terwijl de lenzen normaal gedragen worden
– dubbelfocus contactlenzen.

Dubbelfocuslenzen
De dubbelfocuslenzen zijn er in de harde zuurstofdoorlatende en de zachte uitvoering. Het is moeilijk te zeggen wie er voor deze lenssoort in aanmerking komt. De eisen die worden gesteld aan het zien en de motivatie van degene die deze lenzen moet dragen, zijn de belangrijkste factoren die het succesvol dragen van deze lenzen bepalen.

Kleurlenzen
Met kleurlenzen kunt u de kleur van de ogen veranderen. Met de getinte zachte lenzen kunt u de oogkleur accentueren. Deze lenzen zijn leverbaar met en zonder sterkte.

Nachtlenzen
Bijzienden hebben baat bij speciale hoog zuurstofdoorlatende harde contactlenzen, die alleen tijdens de slaap worden gedragen. De lenzen veranderen tijdelijk de vorm van het hoornvlies, zodat overdag scherp kan worden gezien zonder bril of contactlenzen. Dit is mogelijk tot een sterkte van maximaal +/– -3.75.

NIEUWE CONTACTLENZEN?

Wilt u alles te weten komen over onze contactlenzen? Dan bent u van harte welkom in onze vestiging in Enschede of Tubbergen. Het is ook mogelijk online een afspraak in te plannen, zo weet u zeker dat wij u optimaal kunnen adviseren voor de juiste contactlenzen.
MAAK VRIJBLIJVEND ONLINE EEN AFSPRAAK