Foto bij Iris Haasewinkel

Haasewinkel Oogmode & Optometrie timmert stevig aan de weg!

Een gevestigde naam in de regio, zo kun je Haasewinkel Oogmode & Optometrie, dat al 33 jaar bestaat, gerust betitelen. “Onze kracht komt voort uit een aantal kwalificaties die voor ons basisvoorwaarden zijn, namelijk klantvriendelijkheid, service, gekwalificeerd personeel en de beschikking over high-end apparatuur,” zegt eigenaar Frank Haasewinkel.

Recentelijk is er sprake geweest van een behoorlijke expansie. “Na onze vestiging in Tubbergen, waar we vaktechnisch goed geoutilleerd zijn in optometrie en orthoptie, zijn wij sinds april 2015 weer gevestigd in Enschede aan de Kuipersdijk, eveneens met de specialiteiten optometrieen orthoptie. Daarnaast is op 30 augustus onze zonnebrillenshop in House of SnoBs aan de Van Loenshof in Enschede geopend, waar we uitsluitend puur designen mode-zonnebrillen verkopen. En per 1 juli openen we de deuren van het Pro-Vision Center, dat eveneens aan de Kuipersdijk is gevestigd. We timmeren dus behoorlijk aan de weg.” Een spannende tijd van expansie dus. “Dat klopt, maar ondanks alle drukte verliezen we nooit uit het oog dat we de service op topniveau houden en van a tot z hoogwaardige producten leveren. Vakmanschap staat voor ons aan de basis. Ik durf te stellen dat wij verder gaan dan anderen waar het gaat om klanten beter te laten zien.”

Paradepaardje

Pro-Vision Center is een nieuw concept en het paradepaardje van Haasewinkel. “Pro-Vision is uniek in deze regio, als hét adres voor alle high-end oogzorg. Die zorg strekt zich uit van een ‘gewone’ oogmeting tot dyslexieonderzoeken, van whiplashbehandeling tot het aanpassen van nachtlenzen of een diabetesscreening. Ogen krijgen bij Pro-Vision Center sneller de zorg die ze nodig hebben. Wij werken samen met huisartsen en specialisten. Aangezien de oogartsen en orthoptie-specialisten behoorlijke wachttijden hebben, tot liefst zes maanden, is de rol van Pro-Vision Center een eerste adres waar ogen worden gecheckt op alle eventuele oogfouten en -ziekten. We leveren aldus een eerste lijn-selectie voor wie wel of niet naar de oogarts moet. Vanwege de korte lijnen met alle voorschrijvers zijn mensen verzekerd van snelle en deskundige hulp en zorg.”

 

In de voetsporen van vader

Frank en Kitty Haasewinkel hebben de liefde voor hun vak niet van een vreemde: “Het is ons als het ware met de paplepel ingegoten. Mijn vader was de eerste contactlensspecialist in Nederland en daarnaast was hij een begenadigd leraar Optiek. En ik moet zeggen dat ik er absoluut geen spijt van heb dat ik in zijn voetsporen ben getreden. Het is een leuk en interessant vak, waarbij met name de combinatie van de medische en de modische kant me heel erg boeit. Wat het medische aspect betreft moge het duidelijk zijn dat de focus ligt op kwaliteit en absolute betrouwbaarheid. Voor wat het modische aspect betreft houden we scherp in de gaten wat de laatste trends zijn om onze klanten ook in die zin zo optimaal mogelijk te kunnen bedienen. Een opvallende trend bij monturen is bijvoorbeeld de retro-stijl. Niet zozeer aan mode-aspecten onderhevig, maar wel trendgevoelig zijn lenzen. Zo kiezen veel mensen tegenwoordig voor nachtlenzen.” Bijzonder aan nachtlenzen is dat ze alleen ’s nachts gedragen worden. Tijdens de slaap corrigeren de lenzen de ogen, zodat degene in kwestie overdag scherp kan zien zonder bril of contactlenzen. “Een echte uitkomst voor mensen die het dragen van lenzen overdag als oncomfortabel ervaren. Binnen een week of twee is het mogelijk om overdag scherp te zien.”

 

Familie is belangrijk

Frank Haasewinkel runt zijn bedrijf samen met zijn zus Kitty. Zwager John runt de zonnebrillenshop. Belangrijk voor hen zijn familieleden. “Ook mijn moeder helpt nog steeds. Mijn vader, inmiddels helaas overleden, was tot vier jaar geleden ook actief in de zaak. En dan zijn er nog onze kinderen, die allen meehelpen in het bedrijf.” Ondanks al die hulp is het in deze tijd van expansie hard werken geblazen. Blijft er tijd over voor ontspanning? “Voorlopig ben ik gefocust op het bedrijf, maar dat is bepaald geen straf. En dat er dit jaar geen vakantie in zit door alle drukte is geen probleem. We doen nu allemaal een zinvolle tijdsinvestering en dan is het een kwestie van prioriteiten stellen.”

‘‘ Vakmanschap staat voor ons aan de basis. Ik durf te stellen dat wij verder gaan dan anderen waar het gaat om klanten beter te laten zien’’, aldus Frank Haasewinkel van Haasewinkel Oogmode & Optometrie. Pro-Vision Center is het eerste adres waar ogen worden gecheckt op alle eventuele oogfouten en -ziekten. Vanwege de korte lijnen zijn klanten verzekerd van snelle en deskundige hulp en zorg.”

2

Comments 2

 1. Ik ben gisteren zo goed geholpen, dank hiervoor.
  Ik zeg: OOk een zaak in Almere openen!! 😉
  Nogmaals zo goed geholpen. Hoop dat het gaat lukken met de contactlenzen en anders de 3dprinter bril.

 2. Meneer haasewinkel is een echte vakman!!
  Hij besteedde veel tijd aan het controleren van mijn ogen.
  Ik mijn geval kwam hij met een uitstekende oplossing t.a.v het oogprobleem.
  Hij is een topper!!!!!!??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *