HARDE CONTACTLENZEN

+100%-

  • contactlenzen-haasewinkel-2

DE VOORDELEN VAN HARDE CONTACTLENZEN

Vormvaste of harde lenzen zijn een goede optie als u contactlenzen wilt dragen, ze hebben namelijk veel voordelen ten opzichte van zachte lenzen. Ze hebben de naam minder comfortabel te zijn, maar inmiddels zijn ze al zoveel verbeterd dat dit best meevalt. In dit artikel hebben we de voordelen van harde contactlenzen voor u op een rij gezet.

OP EEN RIJTJE

1. Het scherpste zicht
Met een harde lens ziet u scherper. Deze wordt namelijk speciaal op maat gemaakt voor uw ogen, terwijl zachte lenzen toch vaak nog een standaard vorm hebben.

2. Ook voor moeilijke correcties
Als u een simpele plus-  of minafwijking heeft, zijn er genoeg zachte lenzen die uw afwijking kunnen corrigeren. Met een moeilijkere correctie is dit vaak niet het geval. Dit hangt samen met het vorige punt: zachte lenzen worden niet speciaal voor u gemaakt en corrigeren daarom vooral standaardwaardes. Met vormvaste contactlenzen heeft u dit probleem niet.

3. Hygiënisch
Zachte lenzen zijn poreus en nemen vocht op, harde lenzen niet. Voorbeeld: u maakt makkelijker een vlak stuk plastic schoon dan een spons. Hierdoor zijn harde lenzen iets hygiënischer dan zachte lenzen die u vaker draagt (dus niet daglenzen).

4. Voordeliger
Harde contactlenzen gaan veel langer mee, waardoor u goedkoper uit kunt zijn. Ze zijn ook veel minder gevoelig voor beschadigingen.

5. Gezonder
Harde lenzen zijn nog net iets beter voor uw ogen dan zachte. Ze drijven namelijk op uw traanvocht, waardoor ze geen direct contact maken met uw ogen.

Uiteraard hebben harde lenzen ook weer minder sterke punten. Op basis van uw wensen kijken we altijd welke contactlens het best bij uw ogen en uw leven past. Kom langs voor meer informatie!

NIEUWE CONTACTLENZEN?

Wilt u alles te weten komen over onze contactlenzen? Dan bent u van harte welkom in onze vestiging in Enschede of Tubbergen. Het is ook mogelijk online een afspraak in te plannen, zo weet u zeker dat wij u optimaal kunnen adviseren voor de juiste contactlenzen.
MAAK VRIJBLIJVEND ONLINE EEN AFSPRAAK