OPTOMETRIE

+100%-

  • Haasewinkel-optometrie
  • optometrie-haasewinkel-1

OOGZORG IS ONZE EERSTE PRIORITEIT

Haasewinkel Oogmode vindt goede zorg voor uw ogen belangrijk. Wij hebben dan ook HBO optometristen in dienst. Mochten zij iets vinden, dan zullen zij u adviseren en wanneer nodig doorverwijzen naar de oogarts.

WAT DOET EEN OPTOMETRIST
Tot de taak van de optometrist behoren oogmetingen, het opsporen van afwijkingen of ziekten aan het oog en het aanmeten van brillen en lenzen. Met behulp van de juiste apparatuur meet de optometrist de oogdruk, brengt grafisch het hoornvlies in kaart en bekijkt ook de achterzijde van het oog, het netvlies. Ook het inwendige van uw oog wordt met speciale apparatuur nauwkeurig onderzocht op mogelijke afwijkingen. De optometrist kan in een vroeg stadium eventuele afwijkingen of beginnende problemen herkennen. Na zo’n deskundig oogonderzoek hebben we een goed beeld van de toestand van uw ogen.

WAT BETEKENT DIT VOOR U?
Vroeger deed alleen de oogarts het oogonderzoek, maar nu kunt u ook bij de optometrist terecht voor de controle van uw ogen. U heeft geen verwijzing van uw huisarts nodig en kunt zonder wachttijden bij ons terecht.

WANNEER NAAR EEN OPTOMETRIST?
Wilt u optimaal de gezondheid van uw ogen laten controleren of heeft u last van:
*wazig zien
* dubbelzien
* lichtflitsen
* zwarte vlekken
* droge/rode/branderige/jeukende ogen
* hoofdpijn mogelijk veroorzaakt door de ogen
* vage klachten zoals vermoeide ogen, “zeurende” ogen
* oogziekten, zoals glaucoom, die in de familie voorkomen.
Dan is het verstandig uw ogen te laten onderzoeken.

VERDERE BEHANDELING NODIG?
Blijkt na het onderzoek dat verdere behandeling nodig is, dan wordt u gericht doorverwezen. Zo krijgt u op een snelle manier de oogzorg die u nodig heeft.

LOW VISION

Ook zijn wij gespecialiseerd in Low Vision. Low vision staat voor “lage gezichtsscherpte”. In sommige gevallen kan, ondanks een goede oogmeting, niet meer voldoende gezichtsscherpte worden verkregen. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Om deze oorzaak vast te stellen is meestal een bezoek aan een oogarts noodzakelijk. Als de verminderde gezichtsscherpte niet kortstondig is, kan men overwegen om een low vision hulpmiddel aan te laten meten.

Voor het aanmeten van low vision hulpmiddelen is het noodzakelijk dat de toekomstige drager zich door een HBO-optometrist laat begeleiden. Er wordt bekeken of low vision hulp wel haalbaar is. Dit staat direct in verband met de werkzaamheden die ermee verricht moeten worden en hoe de motoriek en het bevattingsvermogen van de drager zijn.

Een goede motivatie is wel één van de belangrijkste drijfveren voor succesvol gebruik van low vision hulpmiddelen.

WAT ZIJN DE OORZAKEN VAN LOW VISION?
Low vision komt het meest voor bij oudere mensen, maar mensen van alle leeftijden kunnen ermee te maken hebben of krijgen.

Enkele oorzaken zijn:
* een geboorteafwijking
* glaucoom
* suikerziekte
* macula-degeneratie
* netvliesloslating
* ouderdom

De meest voorkomende oorzaak is macula-degeneratie. Dit is een afwijking die schade aanricht aan het centrale zien. Het veroorzaakt geen totale blindheid. Een low vision bril of speciale loepen kunnen het zicht verbeteren.

DE BESTE ZORG VOOR UW OGEN?

Wilt u de beste zorg voor uw ogen en bent u geïnteresseerd in onze diensten? Dan bent u van harte welkom in onze vestiging in Enschede of Tubbergen. Het is ook mogelijk online een afspraak in te plannen, zo weet u zeker dat wij u optimaal kunnen adviseren.
MAAK VRIJBLIJVEND ONLINE EEN AFSPRAAK