Project Kameroen 2017

Na jarenlang contact tussen de familie Haasewinkel en Dubbele de Boer, orthopedisch schoen-/instrumentmaker is dan eindelijk de kogel door de kerk. In november 2017 zal Frank Haasewinkel, in samenwerking met Stichting Noaberhulp en het Lilianefonds, naar Kameroen gaan om een optiekproject op te zetten, eerst in het noorden in revalidatiecentrum SAJOCAH (Mambu-Bafut) en een jaar later in het zuiden van Kameroen in ARCH (Mutengene) waar ook Dubbele de Boer regelmatig te vinden is.

“Er is ons veel aan gelegen om ook de kinderen en directe bewoners van Mambu-Bafut en Mutengene te helpen beter te zien”, laat Dubbele weten. Hij heeft na jarenlange ervaring met eigen ogen gezien hoe zeer de hulp daar welkom is. Frank licht toe: “We gaan eerst een oogmeetruimte en optiekwerkplaats in Mambu-Bufat inrichten. Ik ga in de 3 weken dat ik in Kameroen ben 3 nonnen in verschillende disciplines opleiden, de een leer ik een eenvoudig oogmeting te doen, de tweede zal de glazen in de brillen slijpen en de derde non zal het ondersteunende organisatorische werk verrichten”.

Het streven is om de komende tijd dusdanige ondersteuning te bieden dat dit project op den duur self supporting wordt. Het project zal aldaar begeleid en ondersteund worden door de Zusters Franciscanessen van het klooster en de Stichting Noaberhulp die 16 jaar geleden daar een orthopedische werkplaats heeft opgezet

Dit alles wordt gerealiseerd door middel van gegeven apparatuur, instrumenten, monturen glazen en zelfs gedragen brillen. Verschillende optiekleveranciers hebben al een bijdrage geleverd. Zo hebben wij monturen, glazen, gedragen brillen en zelfs apparatuur gekregen. Geweldig hoe iedereen meedenkt. Als u op een of andere manier iets kunt of wilt betekenen, horen wij dat graag. Alles is welkom … ook een vrije gift. Omstreeks 10 april a.s. zal er een container met materialen vanuit Nederland naar Kameroen vertrekken.

Als er vragen zijn kunt u t.a.t. contact opnemen met Frank (0546-622873) Of de volgende sites bezoeken: www.noaberhulp.org, de facebookpagina: https://www.facebook.com/noaberhulp of de twitterpagina: https://twitter.com/noaberhulp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *