LENZENVLOEISTOF: WAAROM IS ER ZOVEEL KEUZE?

+100%-

  • haasewinkel-vloeistof-1
  • haasewinkel-vloeistof-2

HARDE VS ZACHTE LENZEN

Buiten het feit dat zachte lenzen soepeler zijn dan harde (officieel ‘vormstabiele’) contactlenzen, hebben de materialen van beide lenssoorten ook verschillende eigenschappen. Een zachte contactlens is gemaakt van waterabsorberend kunststof en bestaat dus eigenlijk voor een groot deel uit water. Een zachte lens is poreus en neemt de vloeistof waarin het wordt bewaard op. Een harde contactlens is gemaakt van hoogzuurstofdoorlatend kunststof, deze absorbeert niet. Lenzenvloeistof is erop gericht om samen te werken met de eigenschappen van uw lens en de samenstelling van vloeistof voor harde of zachte contactlenzen verschilt dan ook erg. U kunt uw vloeistof voor harde lenzen dan ook niet gebruiken voor een zachte contactlens en andersom, want dit kan oogirritatie opleveren of uw lens beschadigen.

OPTIMALE SAMENWERKING

Veel merken stemmen hun lenzenvloeistof af op hun contactlenzen, zodat deze samen een een-tweetje vormen. U kunt het vergelijken met verzorgingsproducten; de volumeshampoo van een bepaald merk werkt het best als u ook de andere haarverzorgingsproducten uit die lijn gebruikt. In dat geval ondersteunen beide producten elkaar. Als u echter de volumeshampoo gebruikt van merk A en een crèmespoeling van een merk B, dan heeft u kans dat u de werkzame bestanddelen van de volumeshampoo wegspoelt met de crèmespoeling van het andere merk, waardoor u alsnog met ‘slap’ haar eindigt. Vaak zult u daarom zowel vloeistof als lenzen van één merk hebben. Uiteraard is dit niet altijd zo, we kijken namelijk per geval wat de beste combinatie is.

LENZENVLOEISTOF: WELKE MOET IK KIEZEN?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk dat u beter niet zelf kunt kiezen. Welke combinatie het best is, hangt af van het materiaal waarvan de lens gemaakt is, de eigenschappen van uw ogen, de levensduur van de lens en de manier waarop u ze gebruikt. Er zijn dus best veel factoren om rekening mee te houden! U kunt kiezen voor de gemakkelijkste of de goedkoopste oplossing, maar het zijn wel uw ogen. Om vervelende irritaties te voorkomen, raden we u aan om samen met ons te kijken. U bent van harte welkom voor advies over welke lenzenvloeistof het best bij u past!

DE JUISTE LENZENVLOEISTOF NODIG?

Wilt u alles te weten komen over de verschillende lensvloeistoffen? Dan bent u van harte welkom in onze vestiging in Enschede of Tubbergen. Het is ook mogelijk online een afspraak in te plannen, zo weet u zeker dat wij u optimaal kunnen adviseren over de juiste lenzenvloeistof.
MAAK VRIJBLIJVEND ONLINE EEN AFSPRAAK